Nagyvilág

Piac mellé zuhant egy utasszállító – vannak túlélők

A repülőgép fedélzetén tartózkodók közül hatan túlélték a teheráni légi szerencsétlenséget. Többen megsérültek a környező házakban.

Az iráni állami televízió korábban azt közölte, hogy 48-an haltak meg a szerencsétlenségben, 40 utas és a nyolcfőnyi személyzet. A legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint kilencen túlélték ugyan a szerencsétlenséget, de hárman a kórházba szállítás közben meghaltak. A gép becsapódásának helyszínén, a környező házakban lakók közül többen megsérültek. Az utasszállító egy forgalmas piactól 500 méterre csapódott a földbe.

Szemtanúk elmondták, hogy a pilóta már a kifutópályán elvesztette uralmát a repülőgép felett, a gép törzse neki is ütődött a betonnak. A repülőgépnek még sikerült felemelkednie, néhány perccel később azonban lezuhant. A hatóságok feltételezése szerint az egyik hajtómű felszállás közben leállt.

Fotó: MTI/AP/Vahid Szalemi

Az IrAn-140-es az ukrán An-140-es repülőgép Iránban gyártott változata, rövid távú belföldi utakra használják – írta az IRNA állami hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik