Közélet

Figyelmeztette a légiutas-kísérő az utasokat, hogy szabaduljanak meg a drogtól

Kábítószer-kereső kutyák várták a repülőtéren a hazatérő fesztiválozókat, a steward úgy döntött, még időben szól nekik.

„Tisztelt utasaink, ha bármi olyasmi lenne a zsebükben, aminek nem kellene ott lennie, kérjük, húzzák le a vécén, mert a repülőtéren kábítószer-kereső kutyák dolgoznak, köszönjük” – mondta egy ausztrál fapados légitársaság utaskísérője olyan természetességgel, mint amikor a budapesti metrón bemondják, hogy az utasok készítsék elő jegyeiket, és bérleteiket, mert a kijáratnál ellenőrzést végeznek.

A Jetstar járat utasainak egy jelentős része épp egy zenei fesztiválról tartott hazafelé, így a gép valamennyi mosdójánál pillanatok alatt tolongás alakult ki – írja a Sidney Morning Herald. Nem volt azonban mindenki hálás a figyelmeztetésért, akadt utas, aki nem mulasztotta el jelenteni a különös esetet, mire a légitársaság vezetése közleményben kért bocsánatot.

„A légiutas-kísérők feladatai közé tartozik, hogy mindenkit figyelmeztessenek az ausztrál karanténszabályokra, de a munkatársunk valóban szerencsétlen szavakat használt, amiért figyelmeztettük” – írták. A hálás utasok sem maradtak azonban némák: rengeteg lelkes üzenet érkezett a Jetstar Facebook-oldalára, melyekben a figyelmes légiutas-kísérő előléptetését kérik a cégtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik