Nagyvilág

Lakónegyedre zuhant egy utasszállító

Az iráni fővárosban, Teheránban lezuhant gép fedélzetén nagyjából negyven utas volt.

Lezuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap az iráni fővárosban, Teheránban, fedélzetén mintegy negyven utassal. Az állami televízió arról számolt be, hogy a gép egy lakónegyedbe csapódott, de egyelőre nem tudni hányan haltak meg.

A beszámoló szerint a Taban Air iráni légitársaság gépe felszállás közben zuhant le Teherántól nyugatra, nem messze a nemzetközi légikikötőtől – írta az MTI.

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.

Frissíttés 9:08

A Fars iráni hírügynökség angol nyelvű oldalán azt írják, hogy az utasszállító fedélzetén negyven utas, és nyolcfős személyzet volt, és a balesetben mindannyian életüket vesztették. A korábbi információkkal ellentétben az iráni hírügynökség közlése szerint nem a Taban Air, hanem a Sepahan Air nevű iráni légitársaság gépe zuhant le. Az oldalon található fényképek a baleset helyszínéről ezt erősítik meg. A becsapódás után szétroncsolódott gép farokrészén ugyanis a Sepahan logóját lehet látni. 


Darabokra tört a lezuhant iráni utasszállító
Fotó:Fars

A Fars információi szerint a gép hajtóműve nem sokkal a felszállás után leállt, és ez okozta a balesetet.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a földön vannak-e áldozatok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik