Nagyvilág

Vadászgép kísért le egy utasszállítót, bombafenyegetés miatt

A katari légitársaság Airbus A330-asának egy fedélzeten lévő „szerkezet” miatt adott kíséretet a brit légierő, Manchesternél.

A brit rendőrség közlése szerint a vadászgépet azután rendelték a géphez, hogy a pilóta olyan információt kapott, egy „szerkezet” van a gép fedélzetén – jelentette a BBC és a Manchester Evening News. A lap szerint egy cetlin jutatták el hozzá az üzenetet, és utána fújt riadót.

A gép a manchesteri repülőtéren szállt le, ahonnan elkezdték másik repülőterekre küldik az oda érkező utasszállítókat, köztük a Manchester United focicsapatot az Egyesült Államokból visszaszállító repülőgépet is. A felszállások is szünetelnek.

A rendőrség még nem tudja, hogy mennyire hiteles a gép elleni fenyegetés, de vészhelyzetként kezelik az esetet.

Az érintett gép a Qatar Airways dohai járata, amely Manchester felé tartott. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hány utas tartózkodik a fedélzeten. A gépet az Evening News folyamatosan frissülő cikke szerint fegyveres rendőrök és tűzoltóautók vették körül a leszállás után, és nem engedték leszállni az utasokat. 

 

 

Frissítés (15:20)

Fegyveres rendőrök kísérték le a gépről az egyik utas, közölte a BBC-vel egy utas, akinek elmondása szerint az utaskísérőktől semmilyen információt nem kaptak arról, miért kísérte le őket egy vadászgép, és miért nem szállhatnak ki a gépből. Minden információ, amit tudnak, a közösségi oldalakon  és a híroldalakon keresztül jutott el hozzájuk. 

Frissítés (15:30)

A Qatar Airways közleményben tudatta, hogy a gépen 269 utas, és 13 fős személyzet utazott, és megerősítették, hogy egy “szerkezet” miatt kellet értesíteniük a brit hatóságokat. Ennél többet a rendőrségi nyomozásra hivatkozva nem árultak el az esetről. 

Frissítés (15:50)

Az utasok elhagyhatták a gépet, az Evening News pedig arról számolt be, hogy a gépről rendőri kísérettel lekísért férfit hamis bombafenyegetés gyanújával vették őrizetbe. A beszámoló szerint az egyik utaskísérőnek átadott cetlire írva közölte, hogy egy bomba van a fedélzeten.

Cikkünket frissítjük, amit többet lehet tudni. 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik