Nagyvilág

Magasabb, mint fél kilométer és az égbe tör

Az utolsó acélgerendát is helyére emelték vasárnap Sanghaj legmagasabb épületén, a 632 méteres szuperfelhőkarcoló teljes magasságában áll.

A 137 szintes Shanghai Towert a város keleti részében, Putung kerületben építik. Közvetlen szomszédságában van a 432 méter magas Sanghaji Pénzügyi Világközpont és a 370 méter magas Jin Mao Torony.

Ku Csien-ping (Gu Jianping), a kivitelező cég elnöke közölte, hogy mostantól a belsőépítészeti és a külső díszítési munkálatokra fognak összpontosítani.


Fotó: Wikipedia 

A 10 milliárd jüan (370 milliárd forint) költségvetésű beruházás nemcsak irodaház lesz, ahol 30-40 ezer fő dolgozik majd, hanem ötcsillagos szálloda, kiállító- és konferenciatermek, vendéglátóegységek is helyet kapnak benne.

Kilátója a 100. emeleten, 474 méteren lesz, látogatóként ilyen magasból kitekinteni az egész világon egyedül itt adódik lehetőség. Rekord kötődik a felhőkarcoló felső részében helyet kapó luxusszállodához is, amely a 84. és 110. emeletek közti elhelyezkedésével a világ legmagasabban fekvő hotelje lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik