Nagyvilág

Megszólalt az Orbán sajtósát pöcsnek nevező fotós

Botrány lett a miniszterelnök körül zajló lökdösődésből Tusványoson, melynek egyik következményeként újságokba, sőt, minisztériumi sajtóközleménybe is bevitték a „pöcs” szót.

Ahány résztvevője volt a Tusványoson történt konfliktusnak, annyiféleképpen emlékeznek vissza rá. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Tóth Tibort, a lap fotóriporterét könyökével megütötte Havasi Bertalan. A fotós ezért ráesett a mellette álló Haáz Sándorra, a tábor szervezői által megbízott fotósa, aki emiatt saját gépével fejbe verte önmagát.

Tóth Tibor azt mondta Havasi Bertalannak: Ezt nem kellene csinálnod! Erre Havasi Miért, akkor mi lesz? A Magyar Nemzet fotósa helyett Haáz Sándor válaszolt: Lefejellek, te pöcs!”

Havasi lapunknak azt mondta a történtekről, hogy “már az autó mellett álltunk, amikor a Magyar Nemzet fotósa, valamint a táborszervezők, Németh Zsolték által meghívott, felbérelt fotós és még egy fotós kolléga nehezményezte, hogy nem állhatnak az autó ajtajába, vagy tán be is ültek volna a miniszterelnök mellé. Én előttük álltam, nekik háttal. Amikor egyesült erővel toltak előre, egyet hátraléptem. A Nemzetben erre az jelent meg, hogy lökdösődtem. Nem értem, hogyan tudnék hátrafele lökdösődni, ütni!”

Haáz Sándor később Németh Zsolt kérésére bocsánatot kért, de csak a pöcs jelzőért, a viselkedéséért nem. Az erdélyi  fotós a transindex-ro-nak adott interjúban így idézte fel az esetet. “Havasi lökdösődött, a kolléga pedig megkérte, többet ne lökdösődjön. Havasi visszakérdezett, hogy miért, akkor mi lesz? Válaszoltam, hogy lefejelünk. A kolléga ismét kérdezett, hogy miért csinálod ezt, erre mondtam, hogy mert egy pöcs”. Hozzátette, hogy szerinte teljesen értelmetlen volt, amit Havasi tett, és hogy őt nap kemény munka után a legkevésbé sem hiányzik az, hogy valaki gátolja őt a munkájában.

Arról is beszélt, hogy miért épp így szólította meg a sajtóst: “Azért pöcs, mert ez dobta a gép elsőre. Úgy látszik, Havasinak ezt dobja” – fogalmazott. A fotós komoly hírnévre tett szert, de mint mondta, szerencsére jókívánságokat kap. Egyik kedvence pedig a szóhasználatára is magyarázatot ad: „láccik Udvarhelyi vagy, Csíkban azt mondták volna, «kiontom a beledet, TÁÁÁÁ»”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik