Belföld

Tovább gyűrűzik a pöcsgate

A miniszterelnök sajtósának agresszív viselkedése és pökhendi reakciói méltatlanok egy magyar közalkalmazotthoz – válaszolt a Magyar Nemzet Havasi Bertalan közleményére, amiben Orbán sajtófőnöke lehazugozta a polgári-konzervatív napilapot. Megírták, szerintük mi történt Tusnádfürdőn.

Orbán Viktor és kísérete szombaton, a miniszterelnök erdélyi beszéde után elindult a színpadról, egy lépcsőnél három fotós várta, közülük egy a Magyar Nemzet munkatársa, Tóth Tibor, egy pedig a táborszervezők által megbízott erdélyi fotós, Haáz Sándor volt. Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan a Magyar Nemzet fotóriporterét úgy gyomron könyökölte, hogy az megtántorodott és nekiesett Haáznak, aki épp fotózni készült, így fejbe verte a gépével saját magát.

Tóth erre annyit mondott Havasinak, hogy „ezt nem kellene csinálnod”, mire a sajtós visszakérdezett, hogy „miért, akkor mi lesz”. Helyette Haáz Sándor válaszolta azt, hogy „lefejellek, te pöcs”. Később Haáz ezért a táborvezetők kérésére bocsánatot kért.

Nem Havasi dolga a miniszterelnököt védeni

A Magyar Nemzet azt írja válaszközleményében, hogy bár nyilvános kommunikációban nyilván megengedhetetlen ez a szóhasználat, az erdélyi kolléga Havasi otromba viselkedésére adekvát választ adott. A lap véleménye szerint egy közhivatalnoknak, aki az adófizetők pénzéből kap fizetést, a nyilvánosságot képviselő újságírókkal szemben korrektnek kell lenni és nem az ő feladata sem a miniszterelnök védelme, sem a munkájukat végző újságírók tartózkodási helyének megválasztása.

Emlékeztetnek arra is, hogy Havasi a közelmúltban több újságíróval került összetűzésbe, ezekben a helyzetekben agresszív, pökhendi módon reagált.

A kólásdobozra is vigyáz

Hétfőn a Magyar Nemzet újságírója, Lukács Csaba vezércikkében arról írt, hogy Orbán körül megnőtt a szervilis, „a világ felé buta agresszivitást mutató” emberek száma, aminek „jellemző példája” a miniszterelnök sajtósa. Erre Havasi közleményben reagált és a Hír24-nek is nyilatkozott.

Havasi Bertalan egyébként nem csak a miniszterelnököt védi ilyen borzasztóan elkötelezetten, hanem például azt az összegyűrt kólásdobozt is, amiből Orbán Viktor egy gyáravatáson ivott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik