Belföld

Nekiment Havasi Bertalannak a Magyar Nemzet

„Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé.”

Kapcsolódó cikkek

A lap szokatlanul durva stílusban bírálta – mellékszálként – Tusványos kapcsán Havasi Bertalant. A Magyar Nemzet cikkében, publicisztikájában kiállt az Orbán Viktor által vázolt új világ mellett, de vezércikkében már arról is írt, hogy a „miniszterelnök körül riasztóan megnőtt a meglehetősen szervilis, ám a világ felé buta agresszivitást mutató emberek száma”.

A szerző a típus legjellemzőbb példájának Havasi Bertalant tartja, aki inzultálta az újság munkatársát, noha az lenne a dolga, hogy segítse az újságírók munkáját. A cikk arra is utal, hogy a vélemény a Magyar Nemzetnél általános lehet Havasiról, hiszen többes szám első személyben zárul az írás. „Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé.”

A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár korábban önmagát sem kímélte, amikor a Hír24 híradójának riportere próbálta Orbán Viktort kérdezni. Akkor a miniszterelnök félretolta Havasit, válaszolt. 

Olvasói sztorik