Nagyvilág

Hasba lőttek egy orosz újságírót

Meghalt egy orosz újságíró Kelet-Ukrajnában - erősítette meg hétfőn munkaadója, az orosz állami Pervij Kanal tévécsatorna.

Az operatőr, Anatolij Kljan a Donyec-medencében sebesült meg. Haslövést kapott, kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. A tévés egy buszon utazott, amikor a lövés érte. Kelet-Ukrajnában hétfőn jár le a Petro Porosenko ukrán államfő által június 20-án meghirdetett egyhetes, majd 72 órával meghosszabbított tűzszünet.

A bejelentett fegyvernyugvás ellenére harcok voltak a területen. Olekszij Dmitraskovszkij, a központi terrorellenes művelet katonai szóvivője közölte, hogy az elmúlt napokban a fegyveres erők öt katonája meghalt, 17 megsebesült. Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács adatai szerint a Kelet-Ukrajnában indított terrorellenes műveletben 145 katona meghalt, 312 megsebesült.

A “donyecki népköztársaság” hétfőn arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők előző nap aknavetőkkel támadta Szemenivka települést, továbbá Szlovjanszk lakott negyedeit, a műveletnek néhány civil áldozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik