Nagyvilág

Robbanóhordókkal bombázták Aleppót

A szír légierő csapásában több tucatnyian, köztük gyermekek vesztek oda.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet értesülései szerint legkevesebb húszan, az Aleppó Média Központ nevű csoport adatai szerint mintegy harmincan vesztették életüket a szíriai város Szukkari negyedében, és több tucatnyian megsebesültek – adta hírül az MTI.

Mindkét szervezet megjegyezte, az áldozatok nagy számát az okozta, hogy a légicsapás egy segélyközpontot ért. Az OSDH drámai felvételeket tett közzé a támadásról: a fotókon darabokra szaggatott holttesteket és erősen megrongálódott épületeket lehetett látni.

Ugyancsak robbanóanyagokkal töltött hordó csapódott Aleppó Asrafije negyedére, ott legkevesebb hatan vesztették életüket – közölte az OSDH.

Az emigráns szervezet adatai szerint január óta több mint kétezren haltak meg hasonló légitámadásokban.

Aleppó, a közel-keleti ország egykori gazdasági központja 2012 óta a felkelők és a kormányerők kezén lévő kerületekre tagolódik, ahol folyamatosak az összetűzések. A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, majd a véres megtorlás hatására polgárháborúba torkollott felkelés halálos áldozatainak száma már meghaladja a 160 ezret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik