Nagyvilág

Bush ejtőernyőzéssel ünnepelte 90. születésnapját

Az idősebb Bush betegsége miatt ugyan kerekes székbe kényszerült, az ugrástól azonban ez nem tartotta vissza.

Ejtőernyős tandemugrással ünnepelte 90. születésnapját csütörtökön idősebb George Bush, az Egyesült Államok 41. elnöke. A republikánus politikus 1830 méter magasról ugrott ki egy helikopterből, társa az amerikai hadsereg ejtőernyős alakulatának egy nyugalmazott tagja volt.

Szóvivője elmondta, hogy a volt elnök biztonságosan és “puhán” landolt, távol a riporterektől. Bush egy piros, fehér, kék színű ernyőt használt – ennyi látszott a távolból.

A földet érés után felesége, Barbara Bush öleléssel és csókkal üdvözölte a politikust, akinek ugrását fia, George W. Bush, az USA 43. elnöke is végignézte. A család nem nyilatkozott az újságíróknak, akik mellett több száz fős tömeg is kíváncsi volt az ugrásra.

Idősebb George Bush öt évvel ezelőtt tett fogadalmat arra, hogy 90. születésnapján ejtőernyős ugrást hajt végre. Nyolcvanöt évesen szintén így ünnepelt. A csütörtöki volt egyébiránt a politikus nyolcadik ugrása. Először a második világháborúban kellett végrehajtania, amikor lelőtték a gépét a csendes-óceáni fronton.

Bush hagyományosabb módon is ünnepel, magánvacsorán több mint kétszáz rokonát és barátját látja vendégül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik