Nagyvilág

Lezuhant egy kisrepülőgép – 7 halott

Az eset Massachusetts államban történt. A fedélzeten lévő emberek mind meghaltak.

Felszállás közben lezuhant egy kisrepülőgép szombat este az egyesült államokbeli Massachusetts államban, a rajta tartózkodó mind a hét ember meghalt – közölték a helyi hatóságok.

Éppen felszállt a gép

A magánkézben lévő Gulfstream IV típusú gép éppen felszállt a bedfordi Hanscom Field repülőtérről és New Jersey államba tartott, amikor eddig ismeretlen okból felrobbant és földnek csapódott. A robbanás tűzgömbjét több helyi lakos látta otthonából.

A szövetségi állam által üzemeltetett, Boston elővárosi repülőteret a tragédia miatt lezárták, a baleset okait vizsgálják. A katasztrófamentők még vasárnap reggel is helyszínen dolgoztak.

Befektetők az áldozatok között

A légi baleset áldozatai között van Lewis Katz, a The Philadelphia Inquirer társtulajdonosa, akinek birtokában korábban, részben vagy egészben, több New York-i és New Jersey-i élvonalbeli sportklub volt.

A 72 évesen életét vesztett Katz és egy másik befektető,  H. F. (Gerry) Lenfest a múlt héten 88 millió dollárért vásárolta ki a többi részvényest a kiadóvállalat élén, amely a patinás napilap mellett a Philly.com weboldalt és egy nyomdát is birtokol.

Lenfest vasárnap bejelentette, hogy szerencsétlenül járt partnerének helyét fia, Drew Katz veszi át az igazgatótanácsban.      A 1829-ben alapított The Philadelphia Inquirer az Egyesült Államok harmadik legrégebbi, a példányszámát tekintve pedig a 15. legnagyobb napilapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik