Közélet

Sztárpilóta halt meg Baracsnál

A becsapódás olyan erejű volt, hogy még a könnyű műszerek is kiszakadtak a pilótafülkéből.

A telepen csak a gondnok tartózkodott, aki azt hitte, hogy a két férfi a hangárban szerel valamit, ezért nem kerültek elő – mondta a Blikknek Loskay László, a reptér vezetője, aki jól ismerte az áldozatokat. – Egyikük klubtag, az övé az Apollo Fox UL típusú gép. Jó barátok voltak, több éve repültek együtt – mesélte. A reptéren nincs légiforgalmi irányítás, nem jelentették be a repülésüket sem, valójában senki nem tudhatta, hogy kirepültek.

Az Apollónak szerdán napnyugtára kellett volna visszaérnie. A hozzátartozók egész éjszaka várták őket, egyre nagyobb kétségek között. Csütörtökön, kora reggel riasztották a hatóságokat. A gép roncsait a repülőtértől nem messze, a kukoricásban találták meg.

A gép – mint azt a kirendelt szakértőtől a lap megtudta – jó állapotban volt, de arról, hogy pontosan mi történt, egyelőre nem kívántak nyilatkozni. Annyi kiderült, hogy nem találtak csúszási nyomokat, vagyis a pilóta nem próbálta letenni a gépet a földre: a becsapódás olyan erejű volt, hogy még a könnyű műszerek is kiszakadtak a pilótafülkéből.

A légügyi hatóság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A Hír24 úgy tudja, a szakemberek műszaki hibára gyanakodnak, melynek éppen az az oka, hogy megfontolt, megbízható, rutinos pilóták utaztak a gépen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik