Nagyvilág

Lelőttek egy orosz repülőt az ukránok

Az ukrán hadsereg lelőtt egy pilóta nélküli orosz repülőgépet, amely Donyeck térségében folytatott felderítő repülést.

A drón az ukrán katonák egyik őrhelye felett körözött, a terrorellenes művelet szóvivője szerint egy ukrán tudósok által kifejlesztett, csúcstechnológiájú fegyverrel lőtték le. A repülőgépet már teljesen szétszedték, és fotó-, illetve videoberendezéseken kívül találtak benne egy kapszulát, amely ismeretlen eredetű folyadékot tartalmaz. Ezt laboratóriumba vitték elemzésre.

Keddre virradóra ukrán határőrök tüzet nyitottak egy fegyvereket szállító autókonvojra, amely Oroszország felől hatolt be az országba. A járművek egy része azonban elszakadt a konvojt fedező fegyveresektől, és a Luhanszk megyei Antracit város felé vette útját. A harcok során a határőrök feltartóztattak egy kisbuszt és két személygépkocsit. A járművek Kalasnyikov típusú gépkarabélyokkal, rakétagránátokkal és robbanószerrel voltak megpakolva.

Múlt héten az ukrán légierő figyelmezető lövésekkel kényszerített visszafordulásra két orosz katonai helikoptert. A két Mi-35-ös orosz helikopter átrepült a dél-ukrajnai Herszon megye és a Krím közigazgatási határán, ezért adott le figyelmeztető lövéseket az ott állomásozó légvédelmi üteg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik