Nagyvilág

Sokkoló képek Donyeckből

Tovább folynak a harcok Kelet-Ukrajnában az ukrán hadsereg és az oroszpárti szakadárok között, legalább negyven ember életét vesztette. Megrázó fotókat közöltek az összecsapásokban elesettekről.

Hétfő hajnalban többtucatnyi fegyveres szakadár érkezett a donyecki “Prokofjev” nemzetközi repülőtérre azt követelve, hogy vonják ki a légi kikötő biztonságát védő ukrán katonákat. A légi kikötőt védő katonák elhagyták a repülőtér épületét, és a leszállópálya melletti erdős övezetbe vonultak vissza. A repülőtér birtoklásáért folytatott harcba katonai repülőgépek, helikopterek bekapcsolódtak.

Hétfőn tűzharc tört ki ukrán kormányerők és oroszbarát fegyveresek között Donyeck vasúti pályaudvara előtt, egy férfi életét vesztette, egy felnőtt és egy gyerek megsérült.


Fotók: MTI/AP/Vadim Ghirda

Arsen Avakov ukrán belügyminiszter keddi  tájékoztatása szerint csapataik visszafoglalták a donyecki repteret, illetve megsemmisítettek egy oroszpárti katonai tábort az orosz határ közelében.

A donyecki polgármester szerint legalább 40 ember vesztette életét a hétfői harcokban.

Kedd hajnalban, eddig tisztázatlan körülmények közt, kigyulladt a donyecki Barátság Sportcsarnok. A legnagyobb kelet-ukrajnai sportarénában tartanák meg jövőre a divízió I-es jégkorong-világbajnokságot, melynek egyik résztvevője a magyar csapat. A rendezés jogát a múlt héten kapta meg a kelet-ukrajnai város.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik