Nagyvilág

Fegyveresek miatt leállt a donyecki reptér

Lövöldözés, illetve más erőszakos cselekmény nem történt. A járatok kiszolgálását ideiglenesen leállították.

Többtucatnyi fegyveres szakadár érkezett hétfő hajnalban a donyecki “Prokofjev” nemzetközi repülőtérre azt követelve, hogy vonják ki a légi kikötő biztonságát védő ukrán katonákat.

A repülőtér sajtószolgálatának közlése szerint emiatt ideiglenesen leállították helyi idő szerint reggel hét órától (közép-európai idő szerint 6 órától) a járatok kiszolgálását a repülőtéren.

Lelőttek egy helikoptert?

Az MTI ukrán médiaforrásokra hivatkozva azt írta, a fegyveres szakadárok elfoglalták hétfőn a donyecki repülőteret, a város fölötti légteret senki sem ellenőrzi.

A légi kikötőt védő katonák elhagyták a repülőtér épületét, és a leszállópálya melletti erdős övezetbe vonultak vissza. A szakadár fegyveresek a reptér épületének tetején foglaltak el tüzelőállásokat. A tetőn egy automata gránátvetőt és több mesterlövészt láttak szemtanúk.

A biztonsági erők 6-8 helikoptere és két vadászgépe köröz a repülőtér fölött, lövések hangjáról számoltak be a helyszíni tudósításokban. Egyes hírek szerint a szakadárok lelőttek egy katonai helikoptert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik