Nagyvilág

Megjelentek az árvízi nyerészkedők Szerbiában

Egyelőre 83 személy ellen indult eljárás, akik a rendes ár többszörösét kérik kenyérért és az ivóvízért – írja a VajdaságMa.

A szerbiai kormány napokkal ezelőtt figyelmeztetett, hogy eljárást indít azok ellen, akik törvénytelen módon, az emberek szerencsétlenségét kihasználva próbálnak meggazdagodni. Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter elmondta: az ilyen esetekben kiszabható büntetés 2 millió dinár, illetve a kereskedelmi tevékenység 6-tól 24 hónapig terjedő felfüggesztése – derül ki a VajdaságMa cikkéből.

A lap a Blic című lap alapján arról ír, hogy Miodrag Stanković kereskedő van Kučevóban 200 dinárért árulta a kenyeret és 180-ért az ivóvizet , amiért tegnap megkapta az idézést a szabálysértési bírótól.

Radivoje Ivanovićnak, aki Smederevska Palankán üzemeltette vegyeskereskedését, a kereskedelmi felügyelőség bezáratta a boltját és elkobozta az árukészletét, amikor kiderült, hatszorosára emelte az árakat az árvíz kezdete óta. Nem mellékesen, működési engedélye sem volt.

A kereskedelmi felügyelőséghez hasonló okokból az elmúlt két napban 102 feljelentés érkezett. Ezeknek több mint fele olyan belgrádi községben van, amelyet nem érint az árvíz. Az “élelmes” kereskedők pedig mindennek felemelték az árát, ami ezekben a napokban Szerbiában kelendő lehet, a kenyértől a tisztítószerekig, az ivóvíztől a gumicsizmáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik