Nagyvilág

Elnököt igazolt egy bolíviai focicsapat

A Santa Cruz-i Sport Boys leigazolta Evo Morales bolíviai elnököt és a mitikus tízes számot adták neki.

A BBC arról ír, hogy a következő szezonban középpályásként lép majd a pályára Morales, aki hihetetlen nagy futballrajongó egyébként. A bolíviai első osztályban szereplő Sport Bosy-nál azt mondják, az 54 éves középpályás elnök meccsenként majd húsz percet kap, ő dönti majd el, hogy melyik meccseken akar pályára lépni, küld majd egy listát, mikor ér rá az államügyek intézése mellett.

„Imádja a futballt és nagyon jól játszik, a tízes számot adtuk neki” – mondta a klub elnöke, Mario Cronenbold. A pénzügyekben is megegyeztek már a felek, Morales a minimális fizetést, 214 dollárt fog keresni futballistaként, ami nagyjából negyvenhétezer forint.

Evo Morales itt még nem a bajonkság megnyerésének örül, egy katonai iskola alapításának évfordulán beszél
Kép: Europress Fotóügynökség

Az elnök csak annyit mondott, hogy igyekszik majd formába lendülni (bár egyesek szerint a kondijával semmi gond) a debütálásra és már most nagyon izgul. Morales egyébként már többször is pályára lépett nem hivatalos mérkőzéseken, játszott már a helyi újságíró-válogatott ellen is, illetve egyszer hatezer méter magasan is futballozott, sőt, egyszer, még 2006-ban az orrát is eltörte egy meccsen, amikor ütközött az ellenfél kapusával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik