Nagyvilág

Ufó lőtte a tálibokat Afganisztánban

Földönkívüli repülő vagy egy szupertitkos csodafegyver segítette az amerikai hadsereget - legalábbis egy YouTube-os videó szerint.

A Daily Mailtől a New York Daily Newsig több lap is beszámolt a Beforeitsnews oldaláról terjedő felvételről, amelyen elvileg egy ufót lehet látni, ahogy az amerikai hadsereg egységeinek segít elpusztítani egy tálib tábort. A leírás szerint a videó 2014 márciusában készült, Afganisztánban.

Az azonnal felmerülő kérdés – amivel mondjuk a Daily Mail annyira nem akart foglalkozni – persze az, hogy vajon valóban egy földönkívüli repülőt látunk-e, esetleg egy amerikai drónt vagy csak egy ügyesen megcsinált számítógépes grafikát. A válasz pedig természetesen az, hogy az utóbbit, bár sokan még azt is el akarták hinni, hogy az amerikai hadsereg egy új játékszere lebeg a táj felett.

És íme, a bizonyíték, a felvétel, amelyre a Section 51 vicces kedvű alkotói csak utólag rakták rá az ufót. Az eredeti videót még 2009-ben ltöltötték fel a YouTube-ra, és jól látni, hogy nem látni rajta semmilyen repülőgépet. Ráadásul nem is Afganisztánban, hanem Irakban készült, feltehetően valamikor 2005-ben, vagy 2006-ban.

A Section 51 egyébként főleg a “háborús felvételekbe berakott ufók” műfajában utazik, de azok többségén egyértelműen látszik, hogy kamu. Mint például ezeken:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik