Nagyvilág

Lelőtték az egyik leggazdagabb monacói dinasztia tagját

Ismeretlen támadók súlyosan megsebesítették Hélene Pastort, az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagját és a sofőrjét a dél-franciaországi Nizza egyik kórháza előtt - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség.

A hetven év körüli asszony kedd este 7 óta körül éppen elhagyta autójával a L’Archet kórház parkolóját, amikor rálőttek. Hélene Pastor a fiát látogatta meg, Gildo Pallanca Pastort, az elektromos sportautókat gyártó Venturi Automobiles alapító-tulajdonosát.

A nyomozók feltevése szerint az elkövetők csapdát állítottak – vagy az asszonynak, vagy a sofőrjének. A rendőrség arról számolt be, hogy szemtanúk szerint két támadó állt lesben, akik az akció után gyalog menekültek el a helyszínről. Az áldozatokat a belvárosi Saint-Roch kórházba szállították, mindketten súlyos sebeket kaptak. Helene Pastor nincs életveszélyben, a sofőrje állapota azonban aggodalomra ad okot.

II. Albert herceg, Monaco uralkodója nyilatkozatban fejezte ki felindultságát a történtek miatt, és támogatásáról biztosította az áldozatokat és családjaikat. Hélene Pastor az egyik legvagyonosabb monacói dinasztia tagja, a család birtokolja a mindössze 2 négyzetkilométeres hercegségben található, méregdrága ingatlanok egy jelentős részét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik