Nagyvilág

Lelőttek egy venezuelai diákvezért

Lelőttek egy diákvezetőt hétfő este a venezuelai San Cristóbal egyetemi városban a rendfenntartók és tüntetők újabb összetűzésében. Meridában pedig egy ott élő chilei nő kapott halálos sebet, s ezzel már 22-re nőtt a közel egy hónapja tartó tüntetések halálos áldozatainak száma.

Az ország nyugati részében lévő San Cristóbalban – amely a február közepén kezdődött kormányellenes megmozdulások kiinduló- és azóta is a leghevesebb pontja – a nemzeti gárda és a vele szövetséges fegyveres milíciák hétfőn egész nap közelharcot vívtak a tüntetőkkel, és több fontos útkereszteződésben elbontották utóbbiak barikádjait – közölte a város polgármestere.

A diákvezetőt, Daniel Tinocót mellbe lőtték már sötétedés után – írta Twitter-profilján Daniel Ceballos, San Cristóbal polgármestere, aki Nicolás Maduro venezuelai elnök ellenzékéhez tartozik, de arra nem utalt, hogy kik lehettek Tinoco gyilkosai.

A szintén az ország nyugati részén lévő Meridában meggyilkolt chilei Gisella Rubilar egy 47 éves, négygyerekes anya volt, aki a városban élt és egyetemre járt, valamint tagja volt a Venezuelában hatalmon lévő szocialista pártnak – írja az MTI. Több más kormánypárti tüntetővel együtt részt vett hétfőn azoknak az úttorlaszoknak az eltakarításában, amelyeket az ellenzékiek emeltek az utcákon. “Szélsőjobboldaliak támadtak rá, és szemen lőtték” – közölte újságírókkal Alexis Ramírez, a várossal azonos nevű szövetségi állam kormányzója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik