Nagyvilág

Orosz cég székházát verték szét tévedésből a moszkvapártiak Ukrajnában

Nem győznek mentegetőzni, és most már a szétrabolt holmi maradéktalan visszaszolgáltatásáért könyörögnek a Donbassz Ipari Szövetség irodaházát feldúló moszkvabarát szeparatisták vezérei.

A magyarországi Dunaferrt is tulajdonló társaság székházát vasárnapra virradóéjszaka ostromolták meg és dúlták fel megfeszített munkával a donyecki fegyveres szeparatisták. Az épület előtt összegyűlt nagy létszámú lelkes civil tömeg hatalmas üdvrivalgással ünnepelt meg minden egyes kitört ablakot és kidobott bútordarabok. Odabent az oroszbarát szabadcsapatok tagjai nagy odafigyeléssel verték szét a berendezést, és alapos fosztogatásba kezdtek, különös gondot fordítva a számítógépes szerverekre, komputerekre és laptopokra, nem feledkezve meg a céges étkezde raktárának italkészletéről sem.

Az egyik moszkvapárti szakadár, aki még nem tudja, hogy egy orosz tulajdont rongál meg éppen
Fotó:Europress/Natalia Seliverstova

Az éjjeli diadal és örömvodkázást követő reggelen aztán hidegzuhannyal felérő, kijózanító hírrel kellett szembenézniük a fosztogatóknak. Kiderült ugyanis, hogy a Donbassz Ipari Szövetség egy jó ideje nem a Kijev által a megye nyakára sózott és ily módon közutálatnak örvendő Szergej Taruta birtokában van, hanem egy nagyon is befolyásos oroszországi vállalakozói csoport immár a többségi tulajdonos.

A donyecki szeparatisták vezérei most minden alkalmat megragadnak arra, hogy a nagy Testvér bocsánatáért esedezzenek, és remegő hangon hebegve-habogva kérik harcostársaikat a szétlopott holmi maradéktalan visszaszolgáltatására, a szerverektől egészen az utolsó kávéskanálig. „Mindez rendkívül fontos az Oroszországgal való közös munkánkhoz” – hangsúlyozza mintegy végső érvként a szakadárok egyik parancsnoka a hromadske.tv által nyilvánosságra hozott felvételen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik