Nagyvilág

Küszöbön a háború Kelet-Ukrajnában

Polgárháborús képek érkeznek Ukrajna keleti részéből, ahol az ország különleges csapatai oroszbarát tüntetőkkel harcolnak.

Küszöbön áll Kelet-Ukrajna orosz megszállása. Már több halottja van az összecsapásoknak, amelyek azután törtek ki, hogy az ukrán különleges csapatok úgynevezett terroristaellenes hadműveletet indítottak a kormányzati épületeket elfoglaló, oroszbarát tüntetők ellen. Szlovjanszkból polgárháborús képek érkeznek, a bevezető utakon égő autógumikból emelt torlaszok, a városközpontban barikádok és fegyveresek.

Arsen Avakov, ukrán belügyminiszter, a kizárólag az orosz hadseregben használt fegyverekkel felszerelt oroszbarát tüntetőkre utalva a Facebookon azt írta, az orosz megszállás már a kezdetét vette.

Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára azzal vádolta meg Oroszországot, hogy saját maga igyekszik meghatározni és diktálni az ukrajnai eseményeket, és további szankciókkal fenyegetett.

Bakos Piroska összefoglalója után, Báthory Róbert arról kérdezi Szalay-Berzeviczy Attila volt tőzsde elnököt, aki néhány nappal ezelőtt Kijevben járt, hogy az orosz-ukrán konfliktusnak lehetnek-e hatásai a magyar gazdaságra?

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik