Nagyvilág

Verekedés volt a török parlamentben

Kétszer arcon ütötte egy férfi Kemal Kilicdaroglut, a Köztársaság Néppárt (CHP), a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét kedden a török parlament üléstermében.

A támadót Kilicdaroglu testőrei fékezték meg, majd a rendőrök kihallgatásra vezették el – tette hozzá a Dogan török hírügynökség. A pofozkodó 28 éves Orhan Övet nem ismeretlen a hatóságok előtt, sőt török sajtóértesülések szerint hosszú bűnlajstromot tudhat magáénak. “Elhatároztam, hogy behúzok egyet Kilicdaroglunak, aki áruló” – mondta Övet a rendőröknek a Hürriyet című török lap szerint.

Az ellenzéki vezetőnek az incidens ellenére sikerült elmondania a néppárti politikusoknak szánt beszédét, amelyben arra biztatta híveit, hogy ne térjenek le a demokrácia útjáról.

A török parlament kedden kezdte meg újra működését, mivel a nemrég lezajlott helyhatósági választások miatt a honatyák felfüggesztették a munkát.

A korrupciós botrányoktól és túlfűtött vitáktól terhelt országban március 30-án tartottak helyhatósági választásokat, amelyeken Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök és az általa vezetett Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) nagyarányú győzelmet arattak.

Kedden az ukrán parlamentben a politikusok verekedtek össze, amikor a Kommunista Párt vezetőjének felszólalása dulakodást váltott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik