Nagyvilág

A nyolc legjobb egyetem közül választhat a New York-i srác

A ghánai származású 17 éves fiú csak szerencsét akart próbálni, de annyira jól felvételizett, hogy a Harvardra, vagy a Yale-re is bejuthatna.

A Long Island-i tanuló az orvosi karokra jelentkezett az úgynevezett Ivy League soraiba tartozó egyetemeken, amelyek évente csak a jelentkezők alig kilenc százalékát veszik fel soraikba.

Kwasi Enin csak szerencsét akart próbálni azzal, hogy mind a nyolc egyetemre jelentkezett, végül azonban mindenhová, tehát a Harvard, a Yale, a Columbia, a Princeton, a Dartmouth, a Brown, a Pennsylvania és a Cornell Egyetemre is felvették. Ezek közül a Harvardra a legnehezebb bejutni – az intézmény csak a jelentkezők 5,9 százalékát fogadja – a Cornellre pedig a “legkönnyebb”, ott ugyanis 14 százalékos a felvételi arány.

A diák ghánai bevándorlók gyereke. A felvételi vizsgán 2250 pontot ért el a lehetséges 2500-ból, és elmondása szerint neurológus vagy kardiológus akar lenni.

“Az orvosok a közösség vezető alakjai, védelmezők, akik segítenek az embereknek, amikor szükség van rájuk” – fogalmazott a New York Daily News című lapnak. Kwasi Enin azt még nem döntötte el, hogy melyik egyetemet választja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik