Nagyvilág

Nem jöhet haza a magyar kisfiú és anyja Bora Boráról

Nyíri-Kovács Patrícia férje három évvel ezelőtt erőszakkal elvette és elzárta mindkettőjük útleveleit, így ragadtak a "pokoli paradicsomban".

Nem engedik haza a magyar nőt és gyermekét

Így lett bűnügy egy válóperből

A Fővárosi Bíróság jóváhagyta a budapesti II. és III. Kerületi Bíróság végzését, így már biztos, hogy nem Magyarországon tárgyalják Nyíri-Kovács Patrícia váló- és gyermekelhelyezési perét – írta hétfői számában a Népszava. A lap szerint az anya és ötéves gyermeke tehát nem jöhet haza a Francia Polinéziához tartozó Bora Bora szigetéről.

Azt írták: a bíróság egyebek között azzal érvelt, hogy a gyereknek Magyarország soha nem volt a szokásos tartózkodási helye, itt csak családlátogatási céllal volt szüleivel.

A bíróság tényként említi, hogy az anya rendelkezik ugyan bejelentett magyarországi lakóhellyel, ám életvitelszerűen hosszú évek óta nem él Magyarországon. Arra viszont már nem tért ki, hogy az elmúlt három évben Nyíri-Kovács Patrícia azért nem élhetett kisfiával a saját budapesti otthonában, mert a férje erőszakkal elvette és elzárta mindkettőjük útleveleit. Hiába volt meg anya és kisfia visszaútra szóló repülőjegye, a szigetet útlevél nélkül nem hagyhatják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik