Nagyvilág

Navracsicsék segítenének a Bora Borán rekedt magyar nőnek

Nyíri-Kovács Patrícia (Nyíri-Kovács Patrícia, bora bora, válás, )
Nyíri-Kovács Patrícia (Nyíri-Kovács Patrícia, bora bora, válás, )

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a francia szaktárcához fordul a csendes-óceáni szigetén válófélben lévő magyar asszony ügyében.

Kiszely Katalin EU- és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkár a napokban a francia igazságügyi minisztérium hasonló feladatkört ellátó helyettes államtitkárához fordul, jelezve, aggasztónak tartja a Franciaország tengerentúli területének számító Francia Polinéziában folyó bontóperi eljárás módját, és segítséget kér a veszélyeztetett gyermek és édesanyja védelmében – derül ki Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő közleményéből.

Kiszely Katalin Morvai Krisztinának írott levelében azt is jelezte, hogy Navracsics Tibor tárcavezető a francia igazságügy-miniszterrel történő legközelebbi találkozóján tájékoztatást kér az ügyről. A jobbikos EP-képviselő, jogász, jogvédő januárban nyílt levélben fordult a magyar igazságügy-miniszterhez és az illetékes magyar bírósághoz a magyar nő és kisgyermeke érdekében, akik hónapok óta a Francia Polinéziához tartozó távoli szigeten tartózkodnak.

Morvai Krisztina nyílt levele, valamint az asszony testvérének a sajtóban korábban megjelent nyilatkozata szerint a magyar állampolgárságú nőt és magyar–francia kettős állampolgárságú négyéves gyermekét fogva tartja a francia állampolgárságú férj, aki bántalmazta családtagjait, elvette útlevelüket, és Bora Borán válópert indított, hogy megszerezze közös gyermeküket.

A férfi ügyvédje ugyanakkor a magyar sajtóban korábban visszautasította, hogy ügyfele bántalmazta volna feleségét és korlátozná szabad mozgását.

A sajtóhírek szerint a koreai származású, Japánban nevelkedett férfi és a magyar nő egyaránt bankban dolgozott. New Yorkban ismerkedtek meg, Párizsban házasodtak össze, majd Tokióba költöztek, ahol az asszony gyermeket várt. Bora Borára a férj hívta az asszonyt a kisfiúval, hogy a nyaralás során rendbe hozza megromlott kapcsolatukat.

A nő családja, barátai demonstrációt szerveztek a budapesti francia nagykövetség elé, és petíciót írtak alá, hogy felhívják a hatóságok figyelmét az esetre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik