Nagyvilág

Eltűnt repülő: 300 tárgyat találtak

A műholdfelvételeken látható tárgyak nagysága két métertől tizenöt méterig terjed. 2700 kilométernyire lehetnek Perthtől.

Anond Snidvongs, a thaiföldi műholdakat figyelő állami ügynökség vezetője csütörtökön közölte, hogy a tárgyak nagysága két métertől tizenöt méterig terjed, és az ausztráliai Perth várósától mintegy 2700 kilométerre sodródnak a tengeren.
“De nem tudjuk megerősíteni, nem merjük megerősíteni, hogy ezek a gép maradványai” – tette hozzá Snidvongs.

A kedden készített felvételeket továbbították Malajziának. A tengerben látott tárgyak több száz négyzetkilométeren vannak szétszóródva a tengeren, mintegy 200 kilométerre attól a helytől, ahol egy francia műhold által készített felvételeken látható tárgyak vannak, mintegy 400 négyzetkilométeren szétszóródva a tengeren.


Fotó: Europress Fotóügynökség/ AFP PHOTO / Malaysian Remote Sensing Agency (MRSA)

A francia Airbus Defence and Space védelmi és űripari cég által március 23-án készített műholdfelvételeken 122 vízen lebegő tárgy látható több mint 2500 kilométerre délnyugatra Ausztráliától, és nagyságuk egy métertől 23 méterig terjed.

A térségben uralkodó szélsőséges időjárási körülmények miatt csütörtökön felfüggesztették kutatást az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép után. A nemzetközi összefogással zajló kutatás keretében 11 katonai és polgári repülőgép és öt hajó tartott arra a helyszínre, ahol a francia műholdak tárgyakat láttak lebegni a tengeren.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó gép, 239 utassal a fedélzetén március 8-án zuhanhatott le a térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik