Nagyvilág

Eltűnt repülő: ezt az SMS-t kapták a családtagok

A Malaysia Airlines üzenetben tudatta az eltűnt gépen utazók családtagjaival, hogy valószínűleg mindenki meghalt, aki a fedélzeten volt.

Kedden még tüntetők százai, túlnyomórészt az eltűnt gép utasainak családtagjai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve az utasszállítóval kapcsolatos pontos tájékoztatást, hiszen a gép utasainak a nagy része kínai volt.

A Business Insider beszámolója alapján a maláj légitársaság SMS-ben tudatta a családtagokkal, hogy senki sem élte túl a szerencsétlenséget. Az üzenetről az NBC News tudósítója, Adrienne Mong tett ki a Twitterre egy srceen shot-ot. Ebben az olvasható, hogy a légitársaság mélységesen sajnálja, de a gép eltűnt, és feltételezhetően a fedélzeten lévők közül már senki sincs életben. “Ahogy néhány órán belül hallani is fogják Malajzia miniszterelnökétől, azt kell feltételeznünk, hogy a gép elsüllyedt az Indiai-óceánban” – zárul az üzenet.

A CNN egyik szerkesztője, Stephanie Gallman szerint még az előtt elküldte a társaság az SMS-t a családtagoknak, mielőtt bárki hivatalosan tájékoztatta volna őket a fejleményekről. A Malaysian Airlines azzal védekezik, hogy ez csupán egy plusz kommunikációs csatorna volt, hiszen a családtagok többségével már személyesen vagy telefonon korábban felvették a kapcsolatot.

Az ABC helyszínen lévő tudósítója így írt a reakciókról: “Sikítást és sírást hallani azokból a hotelszobákból, ahová a családtagokat elszállásolták Pekingben. Állítólag egy nő elájult a hír hallatán”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik