Nagyvilág

Lefújták az emberevő tigris utáni hajszát

Hat hete már senkit sem falt fel a vadállat Indiában, ezért visszarendelték a vadászkommandót. A ragadozó valószínűleg visszatért az erdőbe.

Ahogy arról korábban a Hír24 is beszámolt, egy nőstény tigris legkevesebb kilenc embert falt fel Uttar Prades államban december vége óta. Február 9-én tigristámadás áldozatává vált egy tizedik ember is, a hatóságok azonban nem biztosak benne, hogy őt is ugyanaz a tigris ölte meg.

A vérszomjas ragadozó utáni hajtóvadászatot hétfőn lefújták, mivel már hat hete egyetlen bejelentés sem érkezett a térségből tigris okozta halálesetről. Noha az állatot üldöző vadászkommandót visszarendelték, egykori “vadászterületét” továbbra is megfigyelés alatt tartják drónokkal és videokamerákkal.

A vadőrök úgy vélik, hogy az állat visszatért természetes lakóhelyére, az erdőbe – írja az MTI.

Kóbor állat

Az emberevővé vált tigris a szomszédos Uttarakhand államban lévő Jim Corbett Nemzeti Parkból kóborolhatott el, átvágva cukornádmezőkön, folyókon és autópályákon.

Noha szinte minden évben megesik Indiában, hogy vadászokat kell mozgósítani emberre támadó tigris miatt, évtizedek óta nem fordult elő, hogy ilyen sok embert ölt volna meg egyetlen állat, vagy ilyen sokáig garázdálkodhatott volna szabadon.

Az állat nemét a lába nyomából állapították meg. Szakemberek szerint valamiféle sérülés magyarázhatja, hogy leküzdötte az emberektől való félelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik