Nagyvilág

Tizedik áldozatával végzett az emberevő tigris

Már tizedik áldozatával végzett Indiában egy emberevővé vált nőstény tigris, amely hetek óta portyázik természetes életterén kívül, a Jim Corbett Nemzeti Parkot övező erdőkben.

A ragadozó egy 50 éves tűzifagyűjtő férfit támadott meg az északi Uttarakhand és Uttar Prades államok határán, egy Kalgarh nevű falu közelében. Az állat felfalta a férfi lábának és hasának egy részét, mire az ásókkal és fémrudakkal hadonászó falusiaknak sikerült elkergetniük.

A háromévesre becsült nőstény tigris hat hete vadászik emberekre India legrégibb nemzeti parkja, a bengáli tigrisek védelmére 1936-ban létesített Jim Corbett Nemzeti Park határain kívül.

Uttar Prades fővadőre, Rupek De szerint valószínűleg azért kapott rá az emberhúsra, mert nem jutott hozzá természetes táplálékaihoz. Szerinte a vadállat már kimerült is lehet, mert nincs módja kipihenni magát.

A hatóságok hat vadászt szerződtettek a vérengző fenevad elejtésére, de azok nehezen tudják felismerni lábnyomát a sűrű őserdőben.

A hatóságok és az állatvédők szerint sem szabad életben hagyni olyan tigrist, amely valaha is emberhúst kóstolt.

Indiában él a világ 3200 példányosra becsült tigrisállományának több mint fele. Noha tigrisrezervátumok tucatjai léteznek szerte az országban, az állatok száma mintegy felére csökkent az 1990-es évekhez képest, amikor kétszer ekkora volt a természetes életterük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik