Nagyvilág

Összebútorozik a kijevi és krími parlament

Közös parlamenti csoportot hoz létre Ukrajna parlamentjének, illetve a Krími Autonóm Köztársaság törvényhozásának képviselői.

Nesztor Sufrics, az ellenzékbe vonult korábbi kormánypártnak, a Régiók Pártjának képviselője közölte az Interfax-Ukrajina ukrán hírügynökség jelentése szerint a kijevi parlament ülésén. A képviselő szavai szerint az autonóm terület törvényhozásának tagjai továbbították a parlamentjükben, illetve a krími lakosság által megfogalmazott kérdéseket. Ezeket azonban nem hozta nyilvánosságra a honatya.

Sufrics kijelentette, hogy az elmúlt több mint tíz év alatt a Krími Autonóm Köztársaság parlamentje nem egyszer fordult a központi vezetés szerveihez, az államfőhöz, valamint Ukrajna parlamentjéhez azzal a javaslattal, hogy kezdjenek párbeszédet, és tekintsék át az alkotmánymódosítás kérdését, erre nem is egy alkalommal ígéretet kaptak.

A képviselő ugyanakkor kifejezte meggyőződését, hogy a két parlament várhatóan létrejövő közös munkacsoportjában sikerül kompromisszumra és egységre jutni, amire – szavai szerint – jelenleg igen nagy szükség van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik