Nagyvilág

Csempészmaffiában lehetett benne a leváltott beregszászi vezető

Magasnyomású kőolajvezetékek megcsapolásához használt eszközöket és több száz láda, zárjegy nélküli cigarettát találtak a rendőrök csütörtökön Beregszászon, az Igor Szviscso, Kárpátalja megye volt első kormányzóhelyettese érdekeltségébe tartozó vállalat telephelyén.

A volt főhivatalnok feleségének nevén lévő Avtobantransz Kft. lerakatához a létesítmény őre riasztotta a rendőröket. A kiérkező nyomozóknak elmondta, hogy csütörtök hajnalban álarcos ismeretlenek pisztollyal fenyegetőzve megkötözték, majd bementek a telephelyre – adta hírül a zakarpattya.net. ua kárpátaljai hírportál.

A helyszínelő rendőrök különböző átmérőjű speciális csöveket, csőbilincseket, nyomásmérőket, hegesztőberendezéseket, áramfejlesztőket és 300 láda, zárjegy nélküli cigarettát találtak a raktárban, amelynek az ajtaját előzőleg valakik már feltörték. A nyomozók azt feltételezik, hogy a berendezések nagy részét a behatolók magukkal vitték, s a betörés célja a nyomok eltüntetése volt.

A beregszászi rendőrség ódzkodása ellenére a hatóság megindította az eljárást az ügyben – értesült a hírportál, amely egyúttal emlékeztetett arra, hogy 2012-ben Beregszászon egy olyan illegális üzemre bukkantak, amely olajvezetékekből lopott kőolajat dolgozott fel. A finomítót az akkor a beregszászi járási állami közigazgatási hivatalt irányító Szviscso egyik vállalata működtette.

Beregszászon és környékén több mint két évtizede virágzik a Magyarországra irányuló cigaretta- és üzemanyag-csempészés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik