Nagyvilág

Lezuhant egy nepáli gép az Isten háta mögött

Lezuhant egy repülőgép Nepálban vasárnap délután, fedélzetén 15 utassal és háromfőnyi személyzettel - közölte a nepáli légügyi hatóság a kínai Hszinhua hírügynökséggel. A balesetnek feltehetően nincsenek túlélői.

A kétmotoros gép őserdő borította hegyvidékre zuhant Nepál nyugati részén. Roncsai még lángoltak, amikor felfedezték azokat. Az azonnali légi mentést a rossz időjárás megakadályozta, a földi megközelítést pedig rendkívül megnehezítik a terepviszonyok. Az utasok között egy gyermek is volt és egy dán állampolgár, a többiek mindannyian nepáliak.

A repülő Katmanduból szállt fel és Jumlába tartott, amely Nepál egyik legeldugottabb városa. Útközben leszállt Pokhara repülőterén üzemanyagért – ami nem szerepelt az eredeti repülési tervben -, majd percekkel azután, hogy ismét a levegőbe emelkedett, megszakadt vele a kapcsolat.

A gép a Nepáli Légitársaságé volt, amely közölte, hogy még órákba telik, míg részteleket tud közölni a baleset körülményeiről és okáról, továbbá, hogy akadtak-e netán mégis túlélők. A légitársaság szerint valószínű, hogy a rendkívüli időjárás miatt történt a baleset.

Nepálban két napja gyakori az eső, a havazás, a jégeső és a sűrű köd, utóbbi különösen a hegyvidéki részeken.
Tavaly májusban egy ugyanilyen repülő zuhant le Nepál északi részén, amikor pilótája megpróbálta leszállítani. Azon a gépen 21-en voltak, mindannyian megsérültek, de egyikük sem vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik