Nagyvilág

Ütős válasz Putyinnak a melegektől

Szenzációs paródiák: kicsit felmelegítették a szovjet munkásmozgalmi plakátokat.

Nem kevés bírálat érte az orosz vezetést a „homoszexuális propagandát” tiltó törvény, annak alkalmazása vagy éppen Putyin-elnök ritka bunkó megjegyzése miatt (és akkor még nem beszéltünk az ortodox egyházfő hihetetlen szakértelméről, a melegek büntethetőségének kilátásba helyezéséről és azokról a perverz beteg neonácikról, akik embereket kínoznak, és ezt büszkén mutogatják az interneten).

Üzent az orosz homofóboknak a Google, egy kanadai emberi jogi szervezet pedig zseniális videóval jelezte, hogy a téli olimpia eddig is „kicsit buzis” volt.

Most a tumblr-en jelent meg az újabb fricska, és ennél ironikusabb visszavágást keresve sem találhattak volna (ki): korabeli szovjet plakátokat alakítottak át meleg büszkeséget hirdető poszterekre. A ma már önmagukban is vicces hideg- és egyéb háborús, munkás-paraszt és bolsevik képeknek különösen jót tett, hogy az ügyes grafikusok jóvoltából szivárványszínbe borultak. És a hab a tortán: az eredeti szlogeneket is felmelegítették kicsit, így jöttek létre a szenzációs „Egy apa legyen büszke!” vagy „A nap fényesen ragyog a büszkékre!” típusú feliratok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik