Nagyvilág

Tovább szedi áldozatait az emberevő tigris

Vadászkommandót állítottak a vérengző fenevadra, de nem tudják elfogni.

Újra hallatott magáról az a tigris, ami az indiaiakat tartja rettegésben. Már a kilencedik áldozatával végzett, és hiába próbálja elejteni egy hatfős vadászkommandó.

A kilencedik áldozat, egy fiatal földműves félig elfogyasztott tetemét pénteken találták meg a Jim Corbett Nemzeti Parkban, Uttar Prades államban. A férfi előző este ment az őserdőbe az odatévedt teheneiért.

Mintegy 200 tigris él a Jim Corbett Nemzeti Parkban, amelynek környékén az emberek nem emlékeznek arra, hogy korábban is történt volna tigristámadás.

Kikötözött kecskével csalogatják

Az indiai hatóságok egy fél tucat főből álló vadászkülönítményt állítottak fel a vérengző fenevad – valószínűleg egy hároméves nőstény – megfékezésére, a vadászok csalétekkel, például kikötözött kecskével próbálják lépre csalni a ragadozót.

Rajtuk kívül az erdészet vadőrei elefánthátról, nyugtatólövedékkel megtöltött pisztollyal a kezükben fürkészik az erdőket.

A természetvédők szerint sem lehet megkímélni az olyan tigrisek életét, amelyek egyszer már belekóstoltak az emberhúsba. Indiában él a világ 3000 egyedre becsült tigrisállományának fele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik