Nagyvilág

Concordia: Újabb áldozat

A két éve elsüllyedt luxushajó mentése közben halt meg egy búvár. Vele együtt már 33 emberéletet követelt az olasz tengerjáró.

A 2012-ben zátonyra futott Costa Concordia elvontatását előkészítő munkálatokban közben történt halálos baleset- közölte szombat este az olasz média.

Egy búvár lábát feltehetően egy fémlemez felhasította és mire társai a segítségére siettek, már túl sok vért vesztett. A férfit kórházba szállították, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Egyes hírek szerint a 40 éves búvár spanyol, más értesülések szerint izraeli volt.

32-en vesztek oda két éve

A Costa Concordia két éve, 2012. január 13-án futott zátonyra az olasz partoknál. A 4229 személyt szállító hajó Civitavecchia kikötőjéből szállt vízre és két órával később a toszkán Giglio szigeténél ért véget az útja.

A balesetben 32 ember halt meg, köztük egy magyar zenész.

A tragédia körülményeit vizsgáló bírósági eljáráson eddig elhangzott tanúvallomások és szakértői vélemények szerint a Costa Concordia túl közel haladt a szigethez, mert Francesco Schettino kapitány így akart kedvében járni a születésnapját ünneplő főpincérnek, aki Giglión született. A kapitányt azért is felelősségre vonhatják, mert nem segített az utasoknak, csak a saját életét mentette.

A Costa Concordia roncsát szeptemberben állították egyenesbe, júniusban kezdik elvontatni Gigliótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik