Nagyvilág

Címlapon retteg Vonától a brit lap

Az Independent online kiadása vezető hírként tálalja, hogy a Jobbik elnöke Londonba készül.

A brit belügyminiszter, Theresa May nagy politikai nyomás alá került, hogy tiltsa ki az országból Vona Gábort, akadályozza meg a látogatását – kezdi cikkét az Independent.

A lap felidézi, hogy Vona Gábor újévi köszöntőjében a bűnözők kémiai kasztrációjára szólított fel, Londonban pedig a Brit Nemzeti Párt és a görög Arany Hajnal mozgalom vezetőivel akar találkozni.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, a londoni közgyűlés egyik tagja írt levelet a brit belügyminiszterhez, amiben arra kéri őt, tiltsa be a Jobbik pártelnökének vasárnapi, londoni fórumát.

A Jobbik közleményben tagadta, hogy Vona Gábor az Arany Hajnal és a Brit Nemzeti Párt képviselőivel találkozik. Mint írják, a pártelnök „csak a londoni magyarokkal fog találkozni Angliában”.

Az Independent írásában viszont utalnak a BNP vezetőjének, Nick Griffinnek a múlt havi nyilatkozatára, miszerint együtt szeretne működni az Arany Hajnallal és a Jobbikkal is.

A napilap online kiadása szerint az esemény Facebook-oldalán már 57-en jelezték részvételi szándékukat. Közülük az egyik egy kelet-londoni zenetanárnő, de akad olyan is, aki azt írta, Bristolból busszal utazik majd Londonba.

A Scotland Yard azt mondta a Independentnek, hogy tudnak a Jobbik által tartandó eseményről, és az információ kiértékelésén dolgoznak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik