Nagyvilág

Obama: a fű kevésbé veszélyes, mint az alkohol

Barack Obama (barack obama, )
Barack Obama (barack obama, )

Az Egyesült Államok elnöke szerint marihuánát használni csak egy "rossz szokás, vétek, nem sokban különbözik a cigarettázástól".

Barack Obama a New Yorker magazin egyik újságírójának adott interjújában beszélt a marihuánáról, valamint annak legálissá tételéről Washington és Colorado államokban. Az amerikai elnök kijelentette, hogy “nem hiszem, hogy veszélyesebb lenne, mint az alkohol” a marihuána. Majd amikor az újságíró rákérdezett, hogy “kevésbé veszélyes-e”, Obama jól meg megfontolva válaszát közölte: “kevésbé veszélyes az egyes használókra gyakorolt hatása alapján”.

Az amerikai elnök hozzátette, hogy nem bátorítja az embereket arra, hogy szívjanak mariuhánát, és lányainak is azt mondta, hogy “rossz ötlet, időpocsékolás és nem túl egészséges”. Barack Obamáról egyébként köztudott, hogy fiatal korában rendszeresen használt marihuánát.

Obama a marihuána használatát tiltó amerikai törvényekkel és azok betartatásával kapcsolatban a legnagyobb gondnak azt nevezte, hogy míg a középosztálybeli fiatalok nem kerülnek börtönbe, amikor rajta kapják őket, hogy füvet szívtak, szegény családokba született fiatalok igen. Valamint közölte, hogy nem kéne hosszú időre börtönbe zárni fiatalokat marihuána használatárt, miközben a törvények alkotói valószínűleg ugyanúgy szívtak már füvet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik