Nagyvilág

Pokolgépes robbantás – 30 halott

irak-robbantas(960x640)(2).jpg (irak, robbantás)
irak-robbantas(960x640)(2).jpg (irak, robbantás)

Irakban több tucatnyian meghaltak a szombati merényletekben és összecsapásokban.

Rendőrségi és kórházaktól származó tájékoztatás szerint Bagdadban egy piacon robbant bomba, amely három emberrel végzett, kilencet pedig megsebesített.

Pokolgép robban a fővároshoz közeli Manszúrban is, négyen meghaltak, tizenketten megsebesültek – közölte a rendőrség.
Merénylők robbantottak Bagdad keleti részében egy buszmegállóban is, a terrorcselekmény ott is négy emberéletet követelt, hatan szenvedtek sérüléseket. A város északi részén, egy kórháznál ugyancsak négy halálos áldozata volt egy robbantásnak, a rendőrség szerint nyolcan sebesültek meg. Nyugat-Bagdadban autóba rejtett pokolgép végzett két személlyel, tizenhárman sérültek meg.

Szintén autóba rejtett bomba robbant egy fiatalkorúaknak fenntartott börtön közelében Bagdad nyugati részében. Ebben a támadásban is négyen haltak meg, tizenhárom volt a sebesültek száma. Néhány rab megszökött, a környéket ezért lezárták.
Aknavetőkkel támadtak terroristák Bagdad al-Adil nevű részében, ahol hárman vesztették életüket, kilencen pedig megsérültek. A fővárosban még ketten haltak meg pokolgép robbanásában.
Az ország északi részén fekvő Kirkuk városában két pokolgépet hoztak működésbe. Egy személy meghalt, tizenöt megsebesült.

Egészségügyi források szerint a biztonsági erők és a fegyveres csoportok összecsapásában hárman vesztették életüket a Bagdadtól nyugatra lévő Fallúdzsában. A hatóságok szunnita törzsi erők segítséggel próbálják visszaszerezni az ellenőrzést az al-Kaidától Anbár tartományban – beleértve Fallúdzsát és Ramádi egyes részeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik