Nagyvilág

Külföldieket gyilkoltak egy kabuli étteremnél

afganisztan(1)(960x640).jpg (afganisztán)
afganisztan(1)(960x640).jpg (afganisztán)

A szigorúan védett városrészben történt merényletben 14-en meghaltak, köztük lehettek németek is.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát péntek este Afganisztán fővárosában egy olyan étteremnél, amelybe külföldiek is gyakran betérnek, utána pedig fegyveresek lövöldöztek hosszasan a helyszínen.

A támadásban – az AFP francia hírügynökség tudomása szerint – 14-en meghaltak, több külföldi is, köztük állítólag németek is.

Az épület kapujában magát felrobbantó öngyilkos merénylő férfi volt. Két társa utána betört a libanoni vendéglőbe, és tüzet nyitott a vendégekre. A lövöldözés legalább húsz percig tartott. A két támadót lelőtték. A merényletet egy szóvivőjük szerint iszlamista tálib felkelők követték el, s kimondottan a külföldiek ellen irányult.

A támadás Kabulnak egy olyan kerületében történt, amely fokozott védelmet élvez, mert sok külföldi követség van a környéken és jó pár gazdag afgán is a városrészben lakik. Maga az étterem is fokozottan védett volt.

Az afgán belügyminisztérium első nyilatkozatában csak annyit közölt, hogy ura a helyzetnek. Berlinben még nem erősítették meg, hogy vannak német áldozatok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik