Nagyvilág

Hollande meglátogatta megcsalt élettársát

Francois Hollande (Francois Hollande)
Francois Hollande (Francois Hollande)

Francois Hollande francia elnök először látogatta meg a kórházban fekvő "first ladyt" azóta, hogy egy bulvárlap előző héten megírta, a politikusnak viszonya van egy színésznővel, s emiatt hivatalos élettársa idegrohamot kapott, és kórházba került.

Az elnöki palota egyik tisztségviselője közölte, hogy az elnök csütörtök este látogatta meg élettársát, Valérie Trierweilert.

Az újságíróként dolgozó, 48 éves nő idegrohamot kapott, amikor az elnök bevallotta neki, hogy viszonya van. Azonnal kórházba került, hogy – kabinetfőnökének elmondása szerint – pihenjen és elvégezzenek rajta néhány vizsgálatot. Várhatóan hétfőn hagyja el a Párizsban található intézményt.

A Closer című francia magazin pénteki számában leplezte le, hogy az 59 esztendős Hollande titokban találkozgat a 41 éves Julie Gayet színésznővel. A köztársasági elnök közleményben nehezményezte, hogy a lap “megsértette a magánélethez fűződő jogát, amely őt minden más állampolgárhoz hasonlóan megilleti”, de a cikkben írtakat nem cáfolta.

Hollande sohasem volt nős. Valérie Trierweiler előtt Ségolene Royallal, a 2007-es elnökválasztás szocialista jelöltjével élt együtt hosszú ideig, és vele négy közös gyereke van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik