Nagyvilág

Félmilliárdnyi készpénzen aludtak a falusiak – szó szerint

A hatalmas összeget egy kínai falu kapta, év végi bónuszként.

A több mint 13 millió jüant hétfőn vitték a Szecsuán tartományban lévő faluba az egyik helyi bankból, készpénzben, hogy szétosszák a falu tagjai között – jelentette a Shanghai Daily. Az összeg az egész falu tulajdonában lévő mezőgazdasági vállalata osztotta szét, év végi bónuszként, mindenkinek a településen.

A pénzosztás azonban csak másnap történt meg, ezért a falusiak kiválasztottak hét embert, hogy őrizzék a majdnem félmilliárd forintot érő bankjegyeket. Közülük hárman pedig az egész éjszakát a készpénzen aludva töltötték el.

Így néz ki 13 millió jüan (majdnem félmilliárd forint) – ebből készítettek magukanak fekhelyet a pénz őrzésével megbízott emberek
Fotó:ShanghaiDaily

„Kényelmetlen volt ennyi pénzen aludni” – mondta egyikük egy helyi lapnak. Elmondása szerint nyolcmillió jüan alkotta a matracot és 4,2 millió jüan szolgált párnaként. Végül másnap mindenki megkapta a neki járó összeget, ami több tízezer jüantól háromszázezer jüanig terjedt, fejenként. A helyi párttitkár több mint három órán át számolta a pénzt, mire mindenki sorra került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik