Nagyvilág

Ilyen kevés gyilkosság még nem volt Olaszországban

police(960x640)(1).jpg (police, rendőrség, )
police(960x640)(1).jpg (police, rendőrség, )

Lehet, hogy az adatok ezt mutatják, de a lakosság nem ezt érzi.

kísérletből). 1861 óta ez a legalacsonyabb arány az olasz bűnözés történetében – közölte az olasz belügyminisztérium adatai alapján a bolognai egyetemen végzett felmérés eredményeit a Corriere della Sera című napilap pénteki száma.

Az utóbbi évtizedekben a legtöbb gyilkosságot a második világháborút követő, 1944-1946 közötti időszakban követték el 2500 áldozattal, majd a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején, a terrormerényletek és maffiagyilkosságok idején, amikor a gyilkosságok száma megközelítette az évi ezret.

Mikrobűnözés

A tavaly minimálisra süllyedt gyilkossági arány annak a bizonyítéka, hogy a gazdasági válság és a munkanélküliség nem feltétlenül növeli az erőszakot – mondta Maurizio Fiasco szociológus. 2008 óta évről évre több mint tíz százalékkal emelkedett a lopások és rablótámadások aránya, miközben a gyilkosságoké visszaesett.

A mikrobűnözés erősödése magyarázza, hogy rosszabbodott az olasz lakosság biztonságérzete.   Jelenleg az olasz börtönökben 6049 a gyilkosságért elítélt rab, ami a teljes börtönlakosság hatodának felel meg.

Nápoly vezeti a listát

A legtöbb gyilkosságot tavaly Nápolyban (61), Rómában (36) és Milánóban (28) követték el. Olaszország északi részén a gyilkosságok háromnegyedének az elkövetőjét találja meg a rendőrség, délen a gyilkosok 56 százalékát fogják el. Ha viszont a gyilkosságot a szervezett bűnözés követi el, akkor tíz gyilkosságból kilenc esetben az olasz rendőrség nem tudja kézre keríteni az elkövetőt.

Japán is dicsekszik

Japán is kedvező adatokat tett közzé: az ázsiai országban a második világháború óta nem történt olyan kevés eset, mint tavaly.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik