Közélet

Megölték a volt szépségkirálynőt

Rablógyilkosok áldozata lett Mónica Spears Mootz venezuelai színésznő, modell, az ország egykori szépségkirálynője és ír férje, Thomas Henry Berry. Kislányuk életben maradt, de megsebesült a támadásban - közölték kedden a hatóságok.

A belügyminisztérium honlapja szerint hétfőn, késő este a gépkocsijukban találták meg a házaspárt. A 29 éves nőt és 39 éves férjét agyonlőtték, ötéves kislányukat comblövéssel szállították kórházba. A gyilkosság Venezuela karibi partvidékének középső részén, a Puerto Cabellóból Valenciába vezető főúton történt.

A helyi média úgy tudja, hogy a család gépkocsija valószínűleg műszaki hiba miatt leállt az úton, és éppen az autómentőkre várakoztak, amikor megtámadták őket. Feltételezik, hogy ellenálltak a rablási kísérletnek, ezért lőtték le őket.

Spears 1984-ben született, 2004-ben nyerte el a Miss Venezuela címet, és a következő évi Miss Univerzum vetélkedőn a negyedik lett Bangkokban. Színésznőként szappanoperákban játszott. A család az Egyesült Államokban élt, csak vakációra tért vissza.

A dél-amerikai állam a világ legveszélyesebb országai közé tartozik az erőszakos bűncselekményeket tekintve. A belügyminisztérium szerint évente 39 gyilkosság jut 100 ezer lakosra. Egy nem kormányzati szervezet viszont azt állítja, hogy ez a szám valójában közel kétszer ekkora.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik