Nagyvilág

300 ezer dollárt hagytak a kocsijában, visszaadta

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

Egy barna zacskóban volt a több mint 60 millió forintot érő összeg, amit nem tartott meg a taxis Gerardo Gamboa.

Épp egy fuvarért ment egy Las Vegas-i szállodához a sofőr, ahol egy londiner szólt neki a hátsó ülésen felejtett csomagról, amit aztán lerakott az anyósülésre. Gamboa úgy vélte, hogy biztos csoki lehet benne. Egy piros lámpánál győzött benne a kíváncsiság, megnézte, mit rejt a zacskó. Alaposan meglepődött, mikor egy kisebb vagyonnal, 300 ezer dollárral nézett farkasszemet.

Úgy látszik, hogy a taxisnak a kíváncsisága mellett a becsületessége is rendkívüli: a pénzt leadta a cége irodájában. A Las Vegas-i rendőrség annyit közölt, hogy a pénz egy ismert pókerjátékoshoz köthető, akinek a személyazonosságát nem fedték fel.

A Euronews úgy tudja, hogy a sofőrt a taxivállalat egy ezerdolláros csekkel jutalmazta. “A családomért tettem, a cégemért és Las Vegas városáért – mondta Gamboa.

Úgy tűnik, hogy a taxiülések vonzzák a vagyonokat, október végén egy idős házaspár mintegy negyedmillió eurót (több mint 70 milló forint) felejtett a hátsó ülésen a németországi Würzburgban. A taxisofőr visszavitte az összeget a tulajdonosoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik