Nagyvilág

Kegyelmet kapott a Pussy Riot újabb tagja

pussy-riot(960x640)(1).jpg (pussy riot)
pussy-riot(960x640)(1).jpg (pussy riot)

Az amnesztiatörvény miatt fejezhették be korábban büntetésüket a punkeggyüttes tagjai.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az orosz parlament által elfogadott amnesztiatörvény értelmében visszanyerik szabadságukat többek között a Pussy Riot huliganizmus miatt elítélt tagjai is.

Ügyvédje tájékoztatása szerint most a kisgyermekes anyuka, Marija Aljohina szabadult, már úton van Nyizsnyij Novgorod vasútállomására.

Az együttes másik tagját, Nagyezsda Tolokonnyikova-t csütörtökön engedték szabadon Krasnoyarskban. Férje, Pyotr Verzilov az épület előtt várta. Vlagyimir Putyin megkegyelmezett többek közt a 2003 óta bebörtönzött orosz olajmágnásnak is, Mihail Hodorkovszkijt már szabadon is engedték. 2014 júliusában hagyhatta volna el börtönt.

Kevés

Orosz jogvédők azonban nem elégedettek az amnesztiatörvénnyel. Ljudmila Alekszejeva, a moszkvai Helsinki csoport vezetője szerint a jogszabályt több politikai fogolyra kellett volna kiterjeszteni. Lev Ponomarjov, az Emberi jogért nevű mozgalom vezetője szerint a közbocsánat az elítéltek és büntetőeljárás alá vont emberek túl szűk körére vonatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik