Nagyvilág

Moszkva kölcsönt lenget Ukrajna előtt

putyin (putyin, )
putyin (putyin, )

A Kreml nem zárja ki, hogy hamarosan döntés születik az Ukrajnának nyújtandó hitelről - erről hétfőn beszélt az orosz elnök tanácsadója.

Andrej Belouszov a keddre tervezett orosz-ukrán elnöki találkozóval kapcsolatban fejtette ki véleményét. Azt mondta, Ukrajna hitel nélkül egyszerűen nem tudja fenntartani a gazdasági stabilitást, és ha Kijev kölcsönért folyamodik Moszkvához, akkor a Kreml azt biztosítani fogja számára.

Mikola Azarov ukrán kormányfő a múlt héten kijelentette, hogy Ukrajnának mintegy 20 milliárd euró (körülbelül 133 milliárd forint) hitelre volna szüksége, “normális feltételek mellett”.

Janukovics hétfőn ígéretet tett amerikai szenátoroknak, hogy az ukrán hatalom mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényesüljön a polgárok joga a békés demonstrációkra, és Kijev folytatni fogja az európai integrációt. Az ukrán elnöki hivatal hétfőre virradóra arról tájékoztatott, hogy Janukovics előző nap fogadta John McCain republikánus és Chris Murphy demokrata párti amerikai szenátort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik