Nagyvilág

Hullarabló sírásókra csaptak le Eszéken

temető sír (TEMETŐ, SÍRRONGÁLÁS)
temető sír (TEMETŐ, SÍRRONGÁLÁS)

A horvát kriminalisztika legmorbidabb bűnügyének titulálták az esetet. Húsz éven át fosztogatták a sírokat, Magyarországra is átjártak.

A gyanú szerint főleg frissen elhantolt, zömében módos családok elhunytjainak tetemét ásta ki, és fosztotta meg a velük elhantolt értékektől egy 14 fős eszéki banda. Mindent vittek, amin túl lehetett adni, a szajrén orgazdák adtak túl – írja a Bors.

A tettesek a fogdában gyorsan megtörtek, így kiderült az is, hogy néhányuk húsz évvel ezelőtt kezdett bele a „vállalkozásba”. A csapatba csak akkor került be új tag, amikor valamelyikük elhunyt. Nem is volt gond, amíg csapatként, orgazdával dolgoztak.

Csakhogy idén néhányan közülük a saját szakállukra kezdtek „működni”, s maguk ­kínálták a kiásott értékeket eladásra. Egy eszéki ékszerésznek feltűnt, hogy három visszatérő árus a városi temetkezési vállalat, az Ukop (Elhantolás) egyenruhájában jár be hozzá arany ékszerekkel.

Az aranyfogakat is kiszedték

Horvát lapértesülések szerint a banda tagjai az aranyfogakat is kiszedték a halottak szájából. Ehhez fogorvosi felszerelést is beszereztek. Ha ékszert nem találtak, megelégedtek az elhunyt ruházatával.

Évekig nem volt gondunk a rendőrséggel. A szajrén szépen megosztoztunk, dicsekedni vele senkinek sem szoktunk. Csakhogy néhány forrófejű, fiatal barom kapzsi lett, és emiatt most idejutottunk! – fakadt ki a bandavezér a kihallgatáson. Hogy mit mondott még, kiderül a Bors cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik