Élet-Stílus

Meztelen nőkkel reklámozzák a koporsókat

Ahol nem csak sírjaink domborulnak...

Így ősszel, általában a kelleténél többször jut eszünkbe az elmúlás meg a halál: október 6, november 1, november 4. Temetők, hol sírjaink domborulnak. Kellemetlen gondolatok a lét elviselhetetlen könnyűségéről, mert a holtbiztos enyészet tudatában lehet-e bármi értelme bárminek? Talán az adott pillanatnak.

A lengyel Lindner koporsógyárban valószínűleg nem átlagmarketingesek, hanem filozófusok dolgoznak. Mert lehet azt mondani, hogy koporsót (szerencsére még élő) meztelen nővel reklámozni egy súlyos félreértés abszurd eredménye, ízléstelen szenzációhajhászás. De ha a dolgok mögé nézünk? Azt kell látnunk, hogy ne várd a májust kedvesem, mert ott lebeg a fejed fölött a kaszás, meg a koporsós. Szerelemre fel, üzeni fotóival a Lindner az idő örök múlásának legmegrázóbb szimbólumán: egy naptáron.


Forrás: kalendarzlindner.pl

A cég öt éve, a témához illő változatossággal terjeszti az „Élj a mának igéjét”: 2010-ben, talán a kezdeti bizonytalanság miatt még hiányzott a koncepció, de azóta! A következő évben a könnyen hulló gengszterek világát idéző képek serkentettek az életre. A 2012-es naptár melyben különböző nemzetek színeire testfestett nők pózolnak, arra hívja fel a figyelmet, hogy bárhol éljen az ember előbb-utóbb meghal. Tavaly a cég grafikusai a photoshopot nem kímélve egy új dimenzió, az idő megidézésével bővítették a látóteret. A most megjelent 2014-es naptárban pedig a zöld forradalmat készítik elő: nő, koporsó, természet egy-egy teljes recyling kör a naptár minden oldalán. Mi sem természetesebb ennél.

A filozofikus naptárak alig több mint kétezer forintnak megfelelő zlotyiért megrendelhetők, mindegyikhez koporsó formájú medál jár ajándékba: halottak napjára tökéletes.

Amíg megérkezik a posta, nézzünk meg egy témába vágó, zseniális filmalkotást. A Zombie Women of Satan az fajta, ízig-vérig műalkotás, amit nem érdemes magyarázni. Nem is igazán lehet. Magával ragadó, mesteri dramaturgia, seniálisan szövődő cselekmény, drámai mélységek, katarzis.

Meg bögyös, félmeztelen ZOMBICSAJOK!!!

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.